Festivalkomponister 2018 – Rudersdal Sommerkoncerter skip to Main Content

Velkommen til Rudersdal Kammersolister!

13. maj kl. 19.30 i Søllerød Sognegård
Søllerødvej 13, 2840 Holte

Det er med stor glæde, at Rudersdal Sommerkoncerter præsenterer Rudersdal Kammersolister og smagsprøver på sommerens program.
En idé, der har ligget i baghovedet i flere år, er nu en realitet takket være sidste års festivalkomponist, Lera Auerbach, og hendes mand og manager, Rafael DeStella. De færdes hjemmevant på de største scener i både Europa og USA, og sparringen med dem har været en uvurderlig inspiration.

Deres begejstring for den unikke programlægning fulgtes af en opfordring til at starte et ensemble, der i højere grad kunne understøtte visionerne bag festivalen.
Rudersdal Kammersolisters besætning – klaverkvartet med tilkobling af andre instrumenter – gør det muligt at skrue ned for antallet af arrangementer og op for originale klassikere af Mozart og Brahms.
Og musikernes entusiasme betyder, at vores festivalkomponister bliver præsenteret med hele 19 værker mod kun 10 sidste år!

Ud over sit engagement ved Rudersdal Sommerkoncerter vil kammersolisterne også optræde andre steder. Der er allerede modtaget invitationer til at give koncerter bl.a. i USA, Polen og ved Sorø Internationale Musikfestival.

Den 13. maj giver Rudersdal Kammersolister smagsprøver på sommerens program. Der bliver spillet satser af Brahms og Mozart samt årets to festivalkomponister, Giya Kancheli og Jexper Holmen.

Violin: Christine Pryn
Bratsch: Mina Fred
Cello: Gustav Ölmedal
Klaver: Manuel Esperilla

GRATIS ADGANG

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere årets festivalkomponister!

Takket være en aftale om et flerårigt samarbejde med musikforlaget Sikorski i Hamborg, er det lykkedes at få den verdensberømte georgiske komponist, Giya Kancheli, til at gæste festivalen i 2018.

Hans musik opføres verden over af kunstnere som Gidon Kremer, Kronos Kvartetten og New York Philharmonic. Og til sommer kan den også høres i Rudersdal med nogle af Danmarks bedste kammermusikere.

Årets danske festivalkomponist bliver Jexper Holmen. Ja, du læste rigtigt: JeXper – ikke Jesper. Det er kunstnernavnet for den kompromisløse komponist, der med sin originalitet og konstante stræben efter idealerne, har opnået en særstatus i dansk musikliv.

Vi vender snart tilbage med flere spændende nyheder & detaljer om koncerterne!

Back To Top