Barokkens kvinder – Rudersdal Sommerkoncerter
skip to Main Content

AVERI

Torsdag den 12. august 2021 kl. 19.30

Ved denne koncerten præsenteres en nyskabelse i dansk musikliv, nemlig duoen AVERI, der har specialiseret sig i musik af kvindelige barokkomponister. Mens der er et stigende fokus på at give nutidens kvindelige komponister en ligeværdig plads, er den feminine side af barokken stadig et relativt ukendt felt for de fleste koncertgængere.
Violinisten Jesenka Balic Zunic og cembalisten Yngvild Vivja Haaland Ruud gør op med dette med deres nye duo, der allerede har påkaldt sig stor opmærksomhed i musiklivet.

AVERI
Jesenka Balic Zunic, violin
Yngvild Vivja Haaland Ruud, cembalo

Billetter
Billetter sælges via Ticketmaster eller ved indgangen.
Pga. pladsrestriktioner opfordres publikum til at bestille på forhånd via Ticketmaster.
Køb 5-rabat og spar 50 kr. per billet.
Program
Marieta Morosina Prioli (ca.1600-1665)Corente Prima, Corente Quarta, Corente Terza
Lucia Quinciani (1566-1611)Udite lacrimosi spiriti d’Averno
Marieta Morosina PrioliCorente Quinta, Corente Settima, Corente Nona
Isabella Leonarda (1620-1729)Sonata duodecima
Att. Ann Boleyn (ca. 1501-1536)O Death, rock me asleep
Elisabeth Jacquet de la Guerre (1665-1729)Sonate nr. 1 i d-mol, Sonate nr. 6 i A-dur
AVERI

AVERI er en nydannet barokduo baseret i København bestående af barokviolinisten Jesenka Balic Zunic og cembalisten Yngvild Vivja Haaland Ruud. Deres primære fokus er udbrede kendskab til kvindelige barokkomponister ved at opføre deres værker og fortælle om deres liv .

De kvindelige barokkomponister er desværre meget underepresentæret i nutidens koncertprogrammer, og AVERI ville gerne være med til at ændre det billede.
AVERI vil gerne lade skønheden, innovationen og den store passion, der lyser ud af de kvindelige barokkomponisters værker, fortrylle det moderne publikum!

I af februar begyndte duoen at indspille en serie af videoer med samtlige værker af kvindelige barokkomponister for violin og cembalo sammen med videografen Julie Malmstrøm og tonemesteren Pape Arce.

Back To Top