Beethoven i Birkerød – Rudersdal Sommerkoncerter skip to Main Content

Van der Pals Quartet

Torsdag den 27. august 2020 kl. 19.30

Van der Pals Quartet har taget navn efter den dansk-hollandske komponist Leopold van der Pals (1884-1966), der levede de første 19 år af sit liv i Skt. Petersborg. Han var bror til cellisten Tobias van der Pals’ oldefar, og Tobias har gjort en stor indsats for at udbrede kendskabet til sin slægtnings musik. Her opfører de hans første strygekvartet. Kvartetten deltager også i fejringen af Beethovens 250-års fødselsdag med den vidunderlige strygekvartet op. 59 nr. 3, der også har et russisk islæt, idet den blev bestilt af den russiske ambassadør i Wien, Andrey Razumovsky.

Van der Pals Quartet
Gordan Trajkovic, violin
Fredrik Burstedt, violin
Markus Falkbring, bratsch
Tobias van der Pals, cello

Billetter

Publikum opfordres til at købe billetter via ticketmaster.
Resterende billetter sælges ved indgangen, KUN betaling med MobilePay.
5-rabat: køber du billet til minimum 5 koncerter, betaler du kun 65 kr. per billet.

Program
Leopold van der Pals (1884-1966)Strygekvartet nr. 1 op. 33
Ludwig van Beethoven (1770-1827)Strygekvartet op. 59 nr. 3 (1806)
Van der Pals Quartet

Den svenske Van Der Pals Quartet’s medlemmer er Gordan Trajkovic, Fredrik Burstedt, Markus Falkbring og Tobias van der Pals – alle etablerede musikere, som har turneret verden over både som kammermusikere og orkestermusikere. De begyndte spontant at spille sammen ved en sommerfest i 2012, og de følte med det samme en harmoni og lydhørhed i deres sammenspil, og siden har de mødtes så ofte som muligt for at musicere.

Deres friske approach og fine fortolkninger har vakt begejstring både hos publikum og anmeldere. Neue Musik Zeitung roste deres “highly emotional playing”, og Der Opernfreund beskrev deres opførelse af  Leopold van der Pals’ musik som “must-hear”.

De startede under navnet Virtua String Quartet, men har siden dedikeret sig til at udbrede kendskabet til Leopold van der Pals’ musik.
Kvartetten har turneret i Skandinavien, Tyskland, Schweiz, Serbien og Belgien.

Back To Top