Dødens sange – Rudersdal Sommerkoncerter
skip to Main Content

Nana Bugge Rasmussen, sopran - Pål Eide, klaver

Tirsdag den 10. august 2021 kl. 19.30

Dødens sange er titlen på denne koncert og indikerer et alvorligt tema. Mussorgskys “Dødens sange og danse” er en række lieder, der på poetisk, men realistisk vis beskriver forskellige typer af død: barnets død, den unges død, den fulde bondes død og krigsdøden. Gustav Mahlers gribende “Kindertotenlieder” til digte af Friedrich Rückert er også på programmet. Digtene blev skrevet, mens Rückert sørgede over tabet af sine to børn, der var døde af skarlagensfeber. Igen i år kan vi glæde os over samarbejdet mellem to af Danmarks fineste musikere, mezzosopranen Nana Bugge Rasmussen og pianisten Pål Eide. De opfører også værker af årets festivalkomponister Thomas Agerfeldt og Franghiz Alizade.

Billetter
Billetter sælges via Ticketmaster eller ved indgangen.
Pga. pladsrestriktioner opfordres publikum til at bestille på forhånd via Ticketmaster.
Køb 5-rabat og spar 50 kr. per billet.
Program
Franghiz Alizade (f. 1947)Music for Piano (1989/1997)
Gustav Mahler (1860-1911)Kindertotenlieder (1904)
Thomas Agerfeldt Olesen (f. 1969)Von Schwelle zu Schwelle (2011)
Modest Mussorgsky (1839-1889)Dødens sange og danse (1875-77)
Nana Bugge Rasmussen og Pål Eide

Den prisbelønnede mezzosopran Nana Bugge Rasmussen er en alsidig sangerinde, der beskæftiger sig både med kirkemusik, lied og opera fra alle perioder lige fra tidlig musik til helt nye værker.
Hun er uddannet ved konservatorierne i København og Berlin og er prisvinder i Concorso Internazionale Musica Sacra i Italien og i Concours International de Chant Baroque i Frankrig.

Pål Eide er født i Norge og har boet i Danmark siden 1990. Han er uddannet som pianist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har derudover studeret i Rusland.
Hans CD “Grey Clouds” fik opsigtsvækkende anmeldelser i den internationale musikpresse, og siden har han optrådt i direkte udsendelser i både radio og tv, bl.a. på Louisiana. 
Back To Top