Favoritkvartetter – Rudersdal Sommerkoncerter
skip to Main Content

Van der Pals Quartet

Torsdag den 26. august 2021 kl. 19.30

Van der Pals Quartet har taget to store klassiske favoritkvartetter med til Søllerød Kirke. Det er Schumanns 2. strygekvartet og Carl Nielsens tredje, der får følgeskab af “Dance” af årets internationale festivalkomponist, Franghiz Alizade. Som titlen antyder er der tale om dansante rytmer, der med skiftende taktarter refererer til den oprindelige musik fra hendes hjemland.

Van der Pals Quartet
Gordan Trajkovic, violin
Fredrik Burstedt, violin
Markus Falkbring, bratsch
Tobias van der Pals, cello

Billetter
Billetter sælges via Ticketmaster eller ved indgangen.
Pga. pladsrestriktioner opfordres publikum til at bestille på forhånd via Ticketmaster.
Køb 5-rabat og spar 50 kr. per billet.
Program
Robert Schumann (1810-1856)Strygekvartet nr. 2 i F-dur op. 41. nr. 2 (1842)
Franghiz Alizade (f. 1947)Dance (2015)
Carl Nielsen (1865-1931)Strygekvartet nr. 3 i e-mol op. 14 (1897-98)
Van der Pals Quartet

Den svenske Van Der Pals Quartet’s medlemmer er Gordan Trajkovic, Fredrik Burstedt, Markus Falkbring og Tobias van der Pals – alle etablerede musikere, som har turneret verden over både som kammermusikere og orkestermusikere. De begyndte spontant at spille sammen ved en sommerfest i 2012, og de følte med det samme en harmoni og lydhørhed i deres sammenspil, og siden har de mødtes så ofte som muligt for at musicere.

Deres friske approach og fine fortolkninger har vakt begejstring både hos publikum og anmeldere. Neue Musik Zeitung roste deres “highly emotional playing”, og Der Opernfreund beskrev deres opførelse af  Leopold van der Pals’ musik som “must-hear”.

De startede under navnet Virtua String Quartet, men har siden dedikeret sig til at udbrede kendskabet til Leopold van der Pals’ musik.
Kvartetten har turneret i Skandinavien, Tyskland, Schweiz, Serbien og Belgien.

Back To Top