Symfoni for 5 – Rudersdal Sommerkoncerter skip to Main Content

Rudersdal Kammersolister

Tirsdag den 18. august 2020 kl. 19.30

Rudersdal Kammersolister er her udvidet til en klaverkvintet og opfører Edward Elgars store romantiske klaverkvintet, der har symfoniske dimensioner. Musikken blev til under et ophold på landet, hvor Elgar genfandt motivationen efter flere års skrantende helbred. Hans kone, Alice, skrev i sin dagbog: “E. skriver vidunderlig ny musik, anderledes end hans tidligere værker”. Kvintetten suppleres med korte, stemningsfulde vignetter af Anders Nordentoft og den herboende mexicanske komponist Santiago Gutiérrez Bolio.

Rudersdal Kammersolister
Christine Pryn, violin
Isabelle Bania, violin
Mina Fred, bratsch
John Ehde, cello
Manuel Esperilla, klaver

Billetter

Publikum opfordres til at købe billetter via ticketmaster.
Resterende billetter sælges ved indgangen, KUN betaling med MobilePay.
5-rabat: køber du billet til minimum 5 koncerter, betaler du kun 65 kr. per billet.

Program
Anders Nordentoft (f. 1957)Tre Vignetter for solo bratsch (2011)
Santiago Gutiérrez Bolio (f. 1978)And Sleep for bratsch og klaver (uropførelse)
Anders Nordentoft (f. 1957)City Trance for klaver solo (2019)
Edward Elgard (1857-1934)Klaverkvintet i a-mol op. 84 (1918)
Rudersdal Kammersolister

Det var den internationalt anerkendte komponist Lera Auerbach, der fik ideen til Rudersdal Kammersolister. Hun gæstede Rudersdal Sommerkoncerter i 2017 og var begejstret for både programmet og atmosfæren. For at løfte festivalen til nye højder, foreslog hun at danne et fleksibelt ensemble in residence af dedikerede kammermusikere.

Året efter var Rudersdal Kammersolister en realitet, og siden har ensemblet også optrådt ved andre store festivaler som Sorø Internationale Musikfestival og Golden Days Festival, ved SMK Fridays på Statens Museum for Kunst samt i kirker og musikforeninger.
I november turnerede de i Rusland og spillede bl.a. åbningskoncerten ved Sound Ways Festival. Fremtidige projekter inkluderer en turné til USA.

Musikerne har mange års erfaring som solister og kammermusikere og brænder for at give publikum både gribende og tankevækkende oplevelser.
I efteråret 2019 påbegyndte Rudersdal Kammersoli- ster et firårigt tværfagligt projekt om De Fire Elementer, som forener musik, billedkunst, poesi, videnskab og historie.

Samarbejdspartnere er bl.a. astrofysikeren Christoffer Karoff, digteren Ditte Steensballe, videokunstneren Alexandra Buhl, lektor Aksel Haaning og tidligere leder af Det Danske Kulturinstitut Rikke Helms.

Interessen for projekter med tværfagligt og samfundsrelevant indhold har mundet ud i bl.a. optræden på Copenhagen Art Week og indspilning af en musikvideo med en fødselsdagssang til Lech Walesa.
Repertoiret består af både klassisk og ny musik inkl. værker skrevet til ensemblet af komponister fra Danmark, USA og Rusland. I august 2018 opførte de værker af den verdensberømte komponist Giya Kancheli, der udtrykte sin beundring:

”Rudersdal Chamber Players is an outstanding en- semble. All members are first class instrumentalists with a responsive attitude and a deep understanding of the musical material. This is the chamber music making at very high level.”
GIYA KANCHELI, komponist

Back To Top