Om festivalen – Rudersdal Sommerkoncerter
skip to Main Content

Rudersdal Sommerkoncerter er en klassisk musikfestival, der blev grundlagt i 2010. De 10 koncerter afholdes i august måned, hvor danske ensembler og musikere som Concerto Copenhagen, Lars Ulrik Mortensen, Signe Asmussen og Bjarke Mogensen samt ensembler fra Rusland, England, Polen og USA mv. har spillet klassisk musik fra ikke mindre end 8 århundreder:

  • Der er klassikerne: Bach, Beethoven, Brahms, Mozart m.fl.
  • Der er de ufortjent mindre kendte: f.eks. Szymanowski, Martinu og Devienne.
  • Der er dem med lokal tilknytning: Grieg og Hartmann.
  • Der er de gamle: Dowland, Dufay og Purcell m.fl.
  • Der er de nye: bl.a. Augustyn, Nørgård og Corigliano.
  • Der er de populære: Gershwin og Piazzolla.
  • Og så er der den traditionelle jødiske festmusik, som Mazel Klezmer Band står for ved den festlige udendørs afslutningskoncert.
Bestyrelsen

Christine Pryn er uddannet som violinist i Danmark, Tyskland og Finland og havde debutkoncert i 2001. Hun har givet koncerter i 25 lande som solist og kammermusiker. De mange optrædener på festivaler i ind- og udland inspirerede hende til i 2010 at starte Rudersdal Sommerkoncerter, hvor man bl.a. kan møde nogle af de spændende danske og udenlandske komponister og ensembler, hun har samarbejdet med.

Christine Pryn er modtager af en lang række priser inkl. den polske Gloria Artis Medalje og Musikanmelderringens Kunstnerpris, og hun sad endvidere i juryen for The International Competition for Contemporary Chamber Music.

Michael Møller er uddannet som guitarist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Interessen i verdensmusik har fået ham til også at kaste sig over mandolin, bouzouki og kontrabas. Som medlem af Mazel Klezmer Band har han optrådt hyppigt i ind- og udland.

I Rudersdal Kommune arbejder han som vicemusikskoleleder og har gennem musikskolearbejdet stor erfaring med kulturformidling, lokalt i Rudersdal, nationalt som ansvarlig for Musikskoledage i Tivoli og internationalt gennem talrige udvekslingsprojekter. Sidder i repræsentantskabet for det verdensomspændende franske musikstævne Orchestrades Universelles.

Helge Baun Sørensen er en kendt stemme fra Danmarks Radios P2, hvor han har været vært på programmerne Amadeus, Grammofon og Baun på P2. I Danmark Kort på P1 har han leveret en lang række historier om steder og nationale særkender på sin egen personlige, underfundige måde. Hans udsendelser er ofte båret af rejseoplevelser rundt i det danske land eller til steder, hvor den klassiske musik lever, og komponister har haft deres virke.

Helge Baun Sørensen er uddannet cand.mag. i musik og dansk, var medlem af Radiokammerkoret 1978-1991 og medlem af vokalgruppen 4 Mand Høj 1977-2003. Modtog i 2000 Danmarks Radios Sprogpris.

Bo Riemer har været rganist i Gl. Holte Kirke siden 2011 og virker derudover som jazz/impro pianist og komponist. Han et uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og har gennem sit musikalske virke især været optaget af improvisation. Netop improvisationen, at skabe i nuet, går som en rød tråd gennem alle de musikalske genrer han bevæger sig i fra kirkemusik til jazz og over til verdensmusik. Indtrådte i 2016 til bestyrelsen for Rudersdal Sommerkoncerter.

Kristian Barlebo er uddannet som civilingeniør ved DTU og og har en EBA fra Ingeniørhøjskolen. Kristian har igennem en årrække beskæftiget sig med investering og udvikling af ejendomme hos bl.a. Saxo Properties og Aberdeen Asset Management og er i dag udviklingsdirektør (CDO) hos Capital Investment i København.

Han har engageret sig i det lokale kulturliv og udover at bestride en bestyrelsespost hos Rudersdal Sommerkoncerter, er han medlem af Musikskolerådet for Rudersdal Musikskole og Folkeoplysningsudvalget i Rudersdal.

Ingvar Krøier Svendsen blev uddannet til statsautoriseret revisor i 1972. Herefter var han ansat i et statsautoriseret revisionsfirma, indtil han i 1975 åbnede sin egen virksomhed. I 2008 solgte han den videre til Christensen Kjærulff, hvor han stadig virker på deltid.

Ingvar Krøier Svendsen har endvidere uddannet sig til organist, og i 2012 tog han præliminær organisteksamen ved Roskilde Kirkemusikskole. Han virker i dag som organistvikar ved en række kirker, bl.a. i Rungsted og Søllerød.

Klaus Lyngbye er uddannet ved Københavns Universitet med hovedfag i musik, hvorefter han tog organist- og kantoreksamen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har ledet en lang række prisvindende børne- og ungdomskor, med hvilke han har turneret i Europa og USA.

Klaus Lyngbye er initiativtager til Rudersdal Organistkonvent og har stået i spidsen for festivalerne Bach i Rudersdal 2009-10 samt Buxtehude i Rudersdal 2011-12.

Pål Eide er født i Norge og har boet i Danmark siden 1990. Han er uddannet som pianist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har derudover studeret i Rusland. Han fik opsigtsvækkende anmeldelser i den internationale musikpresse for cd’en Grey Clouds, og siden har han optrådt i direkte udsendelser i både radio og tv, bl.a. på Louisiana. Den efterfølgende indspilning, Piano Pictures, blev optaget på Griegs eget klaver på Troldhaugen i Bergen. Pål Eide er formand for Nordisk-Russisk Musikforening og medlem af The Nordic Piano Trio, som han har sammen med violinisten Aleksander Kølbel og den finske cellist Lauri Rantamojanen.

Øvrige websider

Back To Top