Åbningskoncert

Rudersdal Kammersolister

Rudersdal Kammersolister:
Christine Pryn, violin – Isabelle Bania, bratsch – John Ehde, cello – Manuel Esperilla, klaver

Rudersdal Kammersolister åbner festivalen med et nordisk program i smukke historiske rammer på Næsseslottet.
Carl Nielsen præsenteres med nogle af hans smukkeste sange i en ny udgave for klaverkvartet. Sangene omhandler forskellige tider af døgnet: morgen, dag, aften og nat. Ejnar Kanding har søgt den samme inspiration i Nordic Extractions, der bl.a. beskriver den gryende morgen, skumringen og sommernattten.

Lera Auerbachs 2. klavertrio Triptych – This Mirror Has Three Faces er stærk musik, hvor man hører arven fra Shostakovich. Et triptykon er et trefløjet kunstværk, fx en altertavle. Her symboliserer det forskellige sider af en person, som enten kan være i harmoni eller konflikt.

Hvis svenske Amanda Maier (1853-1894) havde været en mand, ville alle have kendt hendes klaverkvartet, som med sine iørefaldende temaer og store følelser har klassikerpotentiale. Men kvindelige komponister fra romantikken er først ved at blive genopdaget i disse år. Rudersdal Kammersolister har opført flere af dem ved deres ca. 30 årlige koncerter. Siden starten i 2017 har de optrådt i Tyskland, Polen, Sverige og Norge mv., herhjemme bl.a. på Statens Museum for Kunst, Bornholm, Ærø og Fanø 

Program

 

Carl Nielsen (1865-1931) Danske sange i nyt arrangement for klaverkvartet
Ejnar Kanding (f. 1965) Nordic Extractions
Lera Auerbach (f. 1973) Klavertrio nr. 2 “Triptych – This Mirror Has Three Faces”
Amanda Maier-Röntgen (1853-1894) Klaverkvartet i e-mol

Dato

6. august 2023
}

Tidspunkt

15:00 - 120 min

Sted

Næsseslottet, Dronninggårds Allé 136, 2840 Holte