Årets orgelkoncert – Rudersdal Sommerkoncerter skip to Main Content

David Bendix Nielsen, orgel

Tirsdag den 25. august 2020 kl. 19.30

Det unge orgeltalent, David Bendix Nielsen, er sprunget ind for en sygemeldt Jens E. Christensen. David er til dagligt organist i Skt. Markus Kirke på Frederiksberg og har trods sin unge alder tidligere været ansat i Roskilde Domkirke, Frederiksborg Slotskirke og Holmens Kirke. På programmet har han musik af orgelmestrene Bach og Buxtehude samt af den danske guldalderkomponist Niels W. Gade.

Billetter

Publikum opfordres til at købe billetter via ticketmaster.
Resterende billetter sælges ved indgangen, KUN betaling med MobilePay.
5-rabat: køber du billet til minimum 5 koncerter, betaler du kun 65 kr. per billet.

Program
Dietrich Buxtehude (1637-1707)Præludium i E-dur, BuxWV 141
Dietrich BuxtehudePassacaglia i d-mol, BuxWV 161
J. S. Bach (1685-1750)Orgelkoncert i a-mol, BWV 593 (efter A. Vivaldi)
J. S. BachUddrag af Leipzigerkoraler
Niels W. Gade (1817-1890)Tre Tonestykker op. 22 (1851)
David Bendix Nielsen

David Bendix Nielsen er en af tidens unge lysende orgelsolister, som man vil komme til at høre meget til de kommende år. David er født på Fyn, men opvokset i Ungarn, hvor han fik sin grundlæggende musikalske uddannelse. Han begyndte til klaver som syvårig, men orglets klanglige muligheder og dets kraftfulde udtryk tiltalte David, så da han blev 14 år og endelig kunne nå pedalerne, begyndte han at spille orgel i stedet.

David er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Bine Bryndorf og studerer i solistklassen hos Hans Fagius, hvorfra han debuterer i oktober 2019. David har også studeret et år i Hamborg hos Wolfgang Zerer og deltaget i masterclasses hos bl.a. Olivier Latry og Hans-Ola Ericsson. David har tidligere modtaget den prestigefyldte Léonie Sonnings Talentpris og blev i 2019 tildelt Statens Legatbolig til et studieophold i Paris, der også var støttet af DOKS og Den Ingwersenske Fond.

Til daglig er David organist i Skt. Markus Kirke på Frederiksberg. David har trods sin unge alder tidligere været ansat i Roskilde Domkirke, Frederiksborg Slotskirke og Holmens Kirke. Sideløbende har David en lang række koncerter bag sig, både herhjemme og i udlandet, bl.a. ved orgelfestivalerne Antiqua Vox i Italien og Ars Sacra i Ungarn, samt i internationale orgelkonkurrencer i USA, Østrig og Canada. Det seneste år har David været på programmet i f.eks. Temple Church i London, Lunds Domkirke og Westminster Abbey. Næste år ser David frem mod koncerter i bl.a. Basilique Sainte-Clotilde i Paris, Fredensborg Slotskirke og en gallakoncert ved den canadiske orgelfestival Organix.

Back To Top