Piano Pictures – Rudersdal Sommerkoncerter skip to Main Content

Pål Eide, klaver

Torsdag dag den 21. august 2018 kl. 19.30
18.30-19.00 Omvisning ved Niels Peter Stilling

Den anmelderroste norske pianist, Pål Eide, er sprunget ind for en sygemeldt Joanna Domanska. Hør ham i musik af bl.a. Grieg, Sæverud og Mussorgsky

Billetter

Billetter sælges via Billetlugen eller ved indgangen.
5-rabat: køber du billet til minimum 5 forskellige koncerter, får du 50% rabat.
5-rabat sælges kun ved indgangen, men kan forudbestilles på mail@rudersdalsommerkoncerter.dk

Program
Edvard Grieg (1843-1907)Fokelivsbilleder op. 19 (1869-1871)
Edvard GriegLyriske stykker op. 43 (1886)
Harald Sæverud (1897-1992)Kjempeviseslåtten (1943)
David Monrad Johansen (1888-1974)Nordlandsbilleder op. 5 (1918)
Modest Mussorgsky (1839-1881)Udstillingsbilleder (1874)
Piano Pictures - nordmand spiller Grieg

Med sin første internationale udgivelse “Grey Clouds” har Pål Eide opnået stor anerkendelse i løbet af det seneste år. Hans fortolkninger bliver nu spillet på store klassiske kanaler i mere end 15 lande, og hans indspilninger har fået overvældende anmeldelser i en række ledende internationale musikmagasiner.

Anmelderne forstår ikke hvorfor de ikke har hørt om ham før, og de vil have mere. De fremhæver hans kraftfulde, indsigtsfulde og poetiske spil, der kan få publikum til at opleve kendte værker på ny, og mener, at han har en modenhed som gør ham interessant i forhold til mange højprofilerede yngre stjerner.

Musikalsk baggrund
Efter studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium har han været bosat i Humlebæk med sin danske kone og tre døtre. Han har studeret videre i Moskva og med Jiri Hlinka i Oslo.

Efter debutkoncerten i København i 1997 har han hovedsagelig spillet solokoncerter på mindre scener rundt omkring i Skandinavien, før han vakte  opsigt med sin første internationale pladeudgivelse “Grey Clouds”, med musik af Liszt, Ravel, Debussy og Stravinskij. Nylig spillede han i den prestigefyldte koncertserie på Louisiana, en koncert som blev direkte transmitteret af Danmarks Radio som P2 Koncert. I sommer optrådte han i norsk fjernsyn, da han spillede nogle af Griegs mest kendte stykker ved verdens længste Grieg-koncert, en 30 timer lang direkte udsendelse i norsk tv, hvor norske musikere fremførte al Griegs musik for at fejre hans 175 års fødselsdag. I efteråret skal Pål Eide indspille ny plade med titlen “Piano Pictures” med musik af Grieg og Mussorgsky på Griegs eget klaver ved Edvard Grieg Museum Troldhaugen.

 

Back To Top