Strengeleg og rørblad – Rudersdal Sommerkoncerter skip to Main Content

Florin Harp Trio

Torsdag den 16. august 2018 kl. 19.30
18.30-19.00 Omvisning ved Niels Peter Stilling

Florin Harp Trio er et nyt ensemble på den danske kammerscene. Besætningen harpe, obo og cello åbner mulighed for en regnbue af klangfarver. De tre musikere stammer fra Sverige, Amerika og Tyskland, men har alle valgt Danmark som udgangspunkt for deres karriere. Programmet byder bl.a. på velklang af Mozart, Ravel, Leclair og nulevende komponister fra USA, Tyskland og Sverige.
Florin Harp Trio
Liza Gibbs, obo
Tittit van der Pals, cello
Angelika Wagner, harpe

Billetter

Billetter sælges via Billetlugen eller ved indgangen.
5-rabat: køber du billet til minimum 5 forskellige koncerter, får du 50% rabat.
5-rabat sælges kun ved indgangen, men kan forudbestilles på mail@rudersdalsommerkoncerter.dk

Program
Heinz Walter Florin (f. 1965)Poems for the Eternal Femenine (2017)
Jean-Marie Leclair (1697-1764)Fra Sonate i D-dur, op. 2 nr. 8 (1728)
Jexper Holmen (f. 1971)Vespa Crabro (2004)
Lennart Jarde (f. 1955)Sonatine (1976)
Sy Brandon (f. 1945)Meditation and Dance (1992)
W.A. Mozart (1756-1791)Divertimento i A-dur, KV 229 (arr.: Niels Eje)
Berthold Goldschmidt (1903-1996)Fantasy (1991)
Maurice Ravel (1875-1937)Sonatine en Trio (1903-1905)
Strengeleg og rørblad - trio med harpe

Florin Harp Trio er et nyt, frisk pust på den danske kammerscene. Besætningen obo, cello og harpe er yderst velklingende, og de varierede koncertprogrammer spænder fra barok til romantik, over impressionisme til et velklingende moderne udtryk.
De tre musikere kommer fra hvert sit land, men har alle base i Danmark.
Liza Gibbs er fra USA, hvor hun bl.a. har spillet i New York Philharmonic. Endvidere har hun været ansat i et orkester i Valencia, og i Danmark spiller hun ofte med Det Kgl. Kapel.
Svenske Tittit van der Pals er uddannet ved konservatorierne i København og Glasgow, og har nu en aktiv karriere med både solooptrædener og assistance i danske og svenske symfoniorkestre.
Angelika Wagner kommer fra Tyskland, hvor hun er uddannet ved konservatoriet i München. Hun har modtaget en række prestigefyldte legater, bl.a. fra Yehudi Menuhin Stiftung, og er nu ansat i Det Kgl. Kapel.

Trioen har taget navn efter den tyske komponist Heinz Walter Florin, hvis Poems for the Eternal Feminine er tilegnet de tre musikere. ”Denne musik blev skrevet med det formål at åbne publikums hjerter og sind og skabe en atmosfære, der gør det muligt at opleve flere dimensioner af menneskets ånd. Jeg ønsker at føre publikum gennem en renselse, der gør det muligt at opleve den søde glæde af ren kærlighed,” fortæller Florin.
Således opløftet fortsætter velklangen med fransk barokmusik af Leclair. Musikken er ren nydelse, men komponisten havde et dramatisk liv. Seks år efter skilsmissen fra hustru nr. to, blev han fundet myrdet. Mistanken samlede sig om eks-konen og nevøen, men det forbliver et mysterium.

Med et musikalsk insektstik river Jexper Holmen publikum ud af velklangens sødme. Det ét minut lange stykke for cello solo er opkaldt efter Europas største hvepseart, vespa crabro (stor gedehams). Svenskfødte Lennart Jarde går blidere til værks i sin sonatine. Gennem mange år har han været cellist i Copenhagen Phil, men han har komponeret siden teenagealderen og henter meget inspiration i den rige svenske folkemusiktradition.

Meditation and Dance byder på masser af impressionistiske farver og lyriske melodilinjer. Værket er skrevet af den prisbelønnede amerikanske komponist, Sy Brandon.
Skønne melodier findes også i Mozarts divertimento, som oprindeligt er for tre bassethorn, men arrangeret for et hav af forskellige instrumentkombinationer. Dette er lavet af oboisten Niels Eje til Trio Rococo, der var et af de mest efterspurgte danske ensembler i 1990’erne.

Goldschmidt er en af de mange jødiske komponister, hvis musik nazisterne erklærede for ”entartet”, hvorfor han bosatte sig i England. Fantasy er et bestillingsværk skrevet til et jødisk museum i Schleswig-Holstein.
Koncerten ender i impressionismens tegn med Ravels Sonatine en Trio, der oprindeligt var en sonatine for klaver. 1. sats blev skrevet til en konkurrence afholdt af Weekly Critical Review, men den blev aflyst, fordi Ravels bidrag var det eneste. Den berømte franske harpenist Carlos Salzedo arrangerede sonatinen for fløjte, bratsch og harpe, som Florin Harp Trios besætning let kan erstatte.

Back To Top