Vind fra Sønderjylland – Rudersdal Sommerkoncerter skip to Main Content

Kirin Winds

Søndag den 23. august 2020 kl. 15.00

Vinden fra Vadehavet blæser ind over Birkerød, når Kirin Winds giver koncert. De var en del af projektet “Inseparable Together”, hvor komponisten Ellen Birgitte Rasmussen sammen med en fotograf og en performancekunstner lod sig inspirere af den specielle natur omkring Vadehavet. Her er der mulighed for at høre musikken, som efterfølges af klassikeren over dem alle inden for kvintetrepertoiret: Carl Nielsens blæserkvintet. Den blev komponeret kort efter den 5. symfoni, og Nielsen havde stor fornøjelse af processen. Til sin kone skrev han: “Jeg har arbejdet meget stærkt paa min nye Kvintet og om et Par Dage er den minsandten helt færdig, da det morer mig meget. Det er underligt at Men­nesker roser En for det, man ikke kan lade være at gøre og som ovenikøbet er en For­nøjelse for en selv.”

Kirin Winds
Simona Sindrestean, obo
Jorunn Solløs, fløjte
Nicolai Eghorst, klarinet
Catarina Zeh, fagot
Jeppe Rasmussen, horn

Billetter

Publikum opfordres til at købe billetter via ticketmaster.
Resterende billetter sælges ved indgangen, KUN betaling med MobilePay.
5-rabat: køber du billet til minimum 5 koncerter, betaler du kun 65 kr. per billet.

Program
Ellen Birgitte Rasmussen (f. 1965)Alt er bevægelse
Carl Nielsen (1865-1931)Blæserkvintet op. 43 (1922)
Kirin Winds

Kirin Winds er en blæserkvintet, der er dannet af nogle af de unge musikere, der gennem de sidste år er blevet ansat i Sønderjyllands Symfoniorkester. Ensemblet opnåede tredjepladen i P2s Kammermusikkonkurrence 2009. På grund af det flotte og engagerede spil fik Kirin Winds desuden Sammenslutningen af danske musikforeningers specialpris, der består af en række koncerter i musikforeningerne.

Medlemmerne af Kirin Winds:

Jorunn Solløs, fløjte.
Født i Norge og uddannet i Stavanger og på Det Jyske Musikkonservatorium med solistdebut i 2005. Hertil private studier i Chicago og Paris. Hun har været medlem af European Union Jazz Youth Orchestra.

Simona Sindrestean, obo.
Født i Rumænien, hvor hun begyndte at spille klaver som 5-årig og obo som 10-årig. Allerede inden hun blev 18, vandt hun adskillige obo-konkurrencer i Rumænien, og hun har studeret ved Musikakademiet i Bukarest, Conservatoire Nationale Superieur de Music i Paris og Hochschule für Musik Franz Liszt i Weimar.
Før ansættelsen i Sønderjyllands Symfoniorkester har Simona spillet i symfoniorkestre i Tyskland, Sverige og Rumænien. Ved siden af oboen har hun også studeret klaver i 13 år og guitar i tre. Hun elsker at skrive og male og har modtaget adskillige priser i at skrive essays.

Nicolai Eghorst, klarinet.
Nicolai vandt i april 2008 stillingen som 2. soloklarinettist i Sønderjyllands Symfoniorkester, og måneden efter tog han diplomeksamen fra DKDM med højeste karakter.
DR har stiftet en ny pris P2 Talentprisen, der skal gå til et talent under 30 år, der har markeret sig særligt i den forgangne koncertsæson. Den første modtager blev Nicolai Eghorst. I begrundelsen hed det blandt andet, “at Nicolai Eghorst allerede i en alder af 24 år har slået sit navn fast som en fuldbåren professionel musiker. Som solist har Nicolai Eghorst imponeret med en smittende musikalitet og en sprudlende sceneudstråling præget af umiddelbar spilleglæde og et frigjort kropssprog. I kraft af disse personlige kvaliteter har Nicolai Eghorst været i stand til i en sjælden grad at vitalisere musikken og skabe intense og frydefulde øjeblikke for publikum”.

Jeppe Rasmussen, horn.
Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium med solistdebut i 2007. Han har yderligere studeret på Guildhall School of Music and Drama i London samt i Los Angeles og Chicago.

Catarina Zeh, fagot.
Født i Tyskland og uddannet ved Statliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Stuttgart.

Back To Top