Jazz’N Klezmer

Mazel Klezmer Band og Ann Farholt

Mazel Klezmerband: 
Mette Smidl, violin – Kristoffer Nybye, klarinetMichael Møller, bas og guitar
Ronen Thalmay, vokal – Frode Andersen, accordeon – Lone Selmer, klaver

Navnene Yaakov Gershowitz og Israel Beilin siger os umiddelbart ikke noget. Men vi får kendskab til dem senere – efter deres rejse gennem den amerikanske smeltedigel – som nogle af verdens mest anerkendte komponister George Gershwin og Irwin Berlin. Hvordan kunne det lade sig gøre, at jødiske immigranter fra Polen og Rusland på ganske kort tid blev toneangivende skabere af verdenskendte musicals og elskede jazzstandards?

I det banebrydende koncept Jazz’N Klezmer udforsker Mazel Klezmerband forbindelsen mellem den østeuropæiske klezmer og den amerikanske jazz. En fusion, der i 1937 i USA nåede sit højdepunkt med sangen Bei Mir Biz Du Schein. Under koncerten vil publikum via små anekdoter og introduktioner få et indblik i baggrunden for Gershwins og Berlins enestående stjernestatus.

Den populære og vidtfavnende jazzsangerinde Ann Farholt, der har jødiske rødder, vil medvirke i fortolkningen af nogle af de største Broadway-klassikere og yiddishe sange, der fandt vej til den brede offentlighed. 

Ann Farholt regnes som et af de store navne i den danske jazzverden. I årevis dannede hun par med Jesper Thilo og startede i 1994 sit eget orkester, som har udgivet flere albums. Ud over sit jazzrepertoire har Ann Farholt vist et mere folkeligt talent som sangerinde på Bakkens Hvile, og i foråret 2024 blev hun portrætteret i serien Fri, fræk og for meget på DR2. Ann har en unik evne til at kombinere sin klare jazzvokal med virtuos improvisation og bidende satire. Med sig har hun Mazel Klezmerband, der siden 1998 har givet koncerter i ind- og udland, bl.a. ved jødiske festivaler i Kraków og Warszawa.
De kombinerer ofte musikken med andre kunstformer fx film, maleri og dans.
Tak til Anne-Marie og Erik Bang Christensen for lån af laden på Langkærgård.

Program

Traditionel jødisk klezmermusik og jazzstandards. Programmet annonceres fra scenen.

Dato

24. august 2024
}

Tidspunkt

15:00 - 120 min

Sted

Langkærgård, Attemosevej 169, 2840 Holte