Musik over Atlanten

James Campbell, klarinet - Angela Golubeva, violin Paul Marleyn, cello - Martin Staub, klaver

4 venner fra hver sin side af Atlanten har sat hinanden stævne i Gl. Holte og spiller musik fra begge verdensdele. De lægger ud med Beethovens kendte Gassenhauer Trio, som er et ungdomsværk. En Gassenhauer er en melodi, som alle går og nynner på gaden. I 3. sats bruger Beethoven nemlig et tema fra et skuespil, som dengang var lidt af en landeplage i Wien og omegn.
Fra USA skal vi høre en kvartet af Peter Schickele, komponist og satiriker. Han var kendt for den fiktive komponist P.D.Q. Bach, et hidtil ukendt medlem af Bach-familien, hvis værker han ”opdagede”, udgav og opførte. Selv var han også en habil komponist, og kvartetten er en overflod af musikalske indtryk med strejf af både fransk impressionisme, jazzy feeling og Balkanagtige rytmer. 

Efter en helt ny kvartet af Allan Gilliland, en af Canadas mest succesfulde komponister, går den musikalske rejse tilbage til Europa med et stop på Færøerne. Her får vi en hilsen fra årets festivalkomponist, Sunleif Rasmussen: miniaturen Kvøda, som betyder hilsen. 

Koncerten slutter, hvor den startede: i musikkens by, Wien. Walter Rabl er en overset romantiker, der ikke har efterladt sig mange værker. Kvartetten er hans opus 1 og vandt førstepris i en konkurrence, hvor Brahms var dommer. Det er let og ubekymret musik, som man kun kan blive i godt humør af at lytte til.

Martin Staub og Angela Gobuleva spiller til dagligt sammen i Schweizer Klaviertrio, der siden starten i 1998 har turneret i 45 lande og optrådt solistisk med orkestre bl.a. i Australien, Rusland og Belgien. James Campbell er professor ved Indiana University, som er et af USAs fineste musikkonservatorier. Han har udgivet over 40 indspilninger og vundet en Juno Award, der er Canadas svar på en Grammy. Paul Marleyn er oprindeligt fra England, men har boet mange år i Canada, hvor han har været professor i Ottawa. Han har turneret over hele verden og været solist bl.a. med London Philharmonia Orchestra og European Chamber Orchestra.

 

Program

 

Ludwig van Beethoven (1770-1827) Trio i B-dur op. 11 Gassenhauer (1797)
Peter Schickele (1935-2024) Kvartet (1982)
Allan Gilliland (f. 1965) Kvartet
Sunleif Rasmussen (f. 1961) Kvøda (2002)
Walter Rabl (1873-1940) Kvartet (1896)

Dato

20. august 2024
}

Tidspunkt

19:30 - 120 min

Sted

Gl. Holte Kirke, Kohavevej 81, 2950 Vedbæk